Digitaliseringen – redovisningskonsultens räddning.

En vanlig uppfattning är att digitaliseringen kommer att vara redovisningskonsultens död, att det inte kommer att finnas något jobb för oss om några år. Vi på Trimero tror snarare att det är vår räddning! 

Här går vi igenom fyra sätt som digitaliseringen har satt en guldkant på vår tillvaro, lagt grädde på moset, lök på laxen, satt pricken över i:et… ja ni förstår…  och hur den därmed räddar oss som yrkesgrupp. 

1. Digitalisering gör yrket mer attraktivt

Ingen som har vuxit upp framför en dator drömmer om att jobba med att hantera papperskvitton. Om inte digitaliseringen till slut hade nått redovisningsbranschen skulle det nog vara svårt att hitta personal som vill jobba med det vi gör. Nu gör istället digitaliseringen redovisningskonsulten trendig nog för att den nya generationen ska drömma om det som karriärväg. Det har ju ändå blivit ett rätt spännande jobb!

2. Digitaliseringen låter oss vara människor

Utvecklingen har inneburit att vi människor i högre grad kan fokusera på det som människor är bättre än datorer på: att vara flexibla, anpassa oss till förändring, vara kreativa och att lösa problem. Vi slipper monotona arbetsuppgifter som får oss att känna oss som maskiner, som en kugge i hjulet. Och det känns ju mer meningsfullt och levande. Tack för det!

3. Det mänskliga omdömet

Internet har bidragit med en explosion av tillgänglig information. Det du söker kan du hitta. Det verkar dock som att vi har passerat en brytpunkt där det är så mycket information och budskap att vi inte vet vad vi ska göra. I denna era behöver vi fortfarande:

  • Förstå vad vi ska söka efter
  • Avgöra om informationen är korrekt
  • Avgöra om informationen är korrekt för vår situation
  • Fråga oss: är det något vi inte tänkt på?

Det mänskliga omdömet behöver finnas kvar för att kunna dra nytta av digitaliseringen. Inte minst när det handlar om beslutsfattande inom redovisning och företagsekonomi. 

4. Nischade kompetenser

I takt med att världen blir mer komplex ökar också den nischade kompetensen hos människor. Vi har inte tid att bli bra på allt. Nog kommer det finnas jobb för oss som skaffar oss specifika kunskaper om företagsekonomi och en förmåga att lösa problem. Vilken tur att digitaliseringen hjälper oss att göra det!

Häng med – Följ oss på LinkedIn

Håll koll på när nya artiklar släpps och få tillgång till unikt innehåll!

Relaterade inlägg.

Kontakta oss

Vi svarar via e-post inom 24 timmar. Eller ring oss på 08-777 28 68.

Tack för ditt mail!

Vi svarar via e-post inom 24 timmar. Eller ring oss på 08-777 28 68.