5 skäl att ekonomiavdelningens tid är räknad.

Historiskt har företag anställt redovisningsekonomer när de har nått en viss storlek, eftersom det har varit mest kostnadseffektivt och smidigt. Den pågående automatiseringen leder till att fler företag istället väljer att anlita en redovisningsbyrå. Här är fem skäl till det:

  1. Ökad sårbarhet: Automatisering leder till att ekonomiavdelningar minskar i storlek, vilket ökar personberoendet. Man måste förlita sig på färre personer, vilka kan bli sjuka, säga upp sig eller ha bristande kompetens.
  2. Förändrat arbete: Mängden grundläggande jobb minskar och redovisningen blir ett flöde snarare än separata uppgifter. Det blir svårare att förlita sig på rutiner och regelverk. Arbetet handlar mer om att vara teknisk, lösningsorienterad, social och samarbetsinriktad. Är ekonomiavdelningarna beredda på det?
  3. Ökad komplexitet: Tidigare var redovisningsprocesser mer enhetliga. När ekonomisystemet integreras med andra system, bolagens verksamheter blir mer globala, och allt omkring också förändras snabbt, ökar komplexiteten. Detta ökar behovet av en flexibel ekonomihantering och tillgång till flera kompetenser och infallsvinklar.
  4. Skalbarhet: Digitaliseringen gör det enklare att skala upp ekonomihanteringen. Arbetstimmarna ökar inte lika proportionellt som tidigare då skalningen motiverade företag att anställa ekonomer på heltid.
  5. Anpassning och utveckling: Ekonomiavdelningar kan få svårt att hålla jämna steg med tekniska utvecklingen, till skillnad från byråer som kontinuerligt investerar tid och delar kunskap internt för att ta till sig ny teknik. Det är dessutom riskabelt att förlita sig på att ekonomipersonalen ska vara motiverade att effektivisera bort sina egna anställningar.

De senaste åren har vi på Trimero fått fler förfrågningar från större bolag som undersöker fördelarna med att anlita en byrå. Vi ser ofta att vi kan införa kostnadseffektiva och robusta redovisningsprocesser och vara en långsiktig samarbetspartner till dessa företag.

Anlita oss?

Prata med Joakim i första hand.

Joakim Lindh

VD och medgrundare

Jobba här?

Hör av dig till Olivia

Olivia Falk

Redovisningskonsult

Relaterade inlägg.

Kontakta oss

Vi svarar via e-post inom 24 timmar. Eller ring oss på 08-777 28 68.

Tack för ditt mail!

Vi svarar via e-post inom 24 timmar. Eller ring oss på 08-777 28 68.