Lukas guidar: När ska jag ta hjälp av en redovisningsbyrå?.

Hallå där!

Lukas här, en av era go-to-personer för allt som har med siffror att göra. Efter flera år på Trimero har jag insett när det är bäst att kalla in en redovisning- eller lönekonsult för ekonomihanteringen. Håll i hästarna, jag har också några tips om när du bör stå över det där samtalet 🐎 📞

🚀 Så, när ska du ringa mig och mina ekonomi-ninjor på Trimero?

  1. För dig med småföretagarskorna på: Är ni mindre än 50 i bolaget och en omsättning som inte klättrar över 100 milj? Outsourcing kan vara plånboksvänligare än att anställa egna ekonomigurus.
  2. När du vill minska sårbarheten: Har du den där ensamma ekonominissen som riskerar att vara sjuk eller söker sig vidare när de behövs som mest? Med en redovisningsbyrå blir din ekonomihantering inte lika personberoende och sårbar eftersom det finns fler som kan rycka in.
  3. Om din ekonomihantering är som en skräckfilm: Massa snåriga momsfrågor? Intriger med internationella skattemyndigheter? Komplexa lönefrågor som hemsöker dig? Allmänt krångel? Låt oss sätta upp bra processer, ge dig råd och skänka dig trygghet.
  4. När du behöver en superhjälte, typ nu: Om ditt företag går i ekonomisk limbo och du behöver en snabb lösning har vi redan kappan på. Snabba lösningar helt enkelt.
  5. Om du vill hänga med i digitaliseringens snabba svängar: Vi har koll på de mest moderna sätten att lägga upp sin ekonomihantering på. Gör man det själv är det enkelt att hamna i ”göra som vi alltid gjort”-tankar.

 

🛑 När ska du hålla oss på armlängds avstånd?

  1. Om du har en egen ekonomiarmé: Större företag med massa folk som jobbar med siffror? Inga problem att locka kompetent ekonomipersonal? Kanske bäst att behålla det så.
  2. Förutsägbarhet är ditt mellannamn: Om dagarna ser likadana ut och du har behov av flera heltidsanställda lär det vara mer kostnadseffektivt att ha kvar din personal.
  3. När din ekonomiavdelning liknar en nyhetsstudio: Konstant oväntade frågor? Oförutsedda uppgifter? Behov av någon på plats hela tiden? Då kan det vara skönt med en intern ekonomiavdelning som kan vara tillgängliga snabbt och hålla saker i schack.
  4. Hemliga klubben: Om du har känsliga uppgifter som är Top Secret 🤫, kanske du vill ha ditt team nära. Vi är lika säkra som Fort Knox men ibland vill man hantera sin säkerhet själva.
  5. Om du är kung i din nisch: Jobbar du i en superspecifik bransch? Om du känner att ingen fattar vad du pratar om och har superspecifika behov, ja, då kanske det är bäst att bygga din egen expertis och ekonomihantering.

Så, om du känner för att snacka ekonomihantering, skicka över ett mail!

💌 lukas.danielsson@trimero.se

Relaterade inlägg.

Kontakta oss

Vi svarar via e-post inom 24 timmar. Eller ring oss på 08-777 28 68.

Tack för ditt mail!

Vi svarar via e-post inom 24 timmar. Eller ring oss på 08-777 28 68.