Sannas 5 struktureringstips.

Att skapa bra och tydliga strukturer för oss själva kan vara en nyckel till att sänka stressnivån och skapa ett mer effektivt och kontrollerat arbetssätt. Alla arbetar på olika sätt och det gäller att hitta en effektiv och bra struktur som funkar för just dig! Här är mina tips:

Tips nr 1: Att-göra-listor

Att skapa att-göra-listor är ett bra sätt att få ordning på dina dagar. En bra att-göra-lista kommer forma din dag och hjälpa dig att fokusera på vad som är viktigast för dig. Jag brukar skriva mina viktigaste punkter längst upp. Och det är ju en skön känsla att pricka av något man gjort klart! ✅

Tips nr 2: Ta tid åt planering

Ett annat tips är att dedikera lite tid åt planering av nästkommande vecka. Jag brukar göra det i slutet av arbetsveckan. Detta ger mig ett hum om planerna inför nästa vecka, vilket skapar ett lugn under helgen och gör det även lättare att komma igång på måndag. Superskönt!

Tips nr 3: Använd din kalender

Att ha koll på deadlines, arbetsuppgifter och möten i huvudet kan vara väldigt stressframkallande och svårt. Använd din kalender till att planera in arbeten och möten. För mig ger det en bättre struktur och sänker stressnivån. Ett tips är även att schemalägga arbetssysslor, just för att ha en tidsmässig kontroll och avsatt tid.

Tips nr 4: Skapa bra mailstruktur

Hitta en struktur för din mailkorg som passar dig, så du inte behöver känna att din mailkorg alltid måste vara en riktig tidsbov. Jag sorterar min mailkorg utifrån olästa mail. Varje morgon betar jag av lite mail där jag först och främst tar hand om de som inte kräver mycket tid -> Tips är att rensa bort ”snabba” arbetsuppgifter som tar mindre än 2 minuter!

Tips nr 5: Fånga distraktioner

Är det någonting du inte kan släppa fokus från? Tankar eller arbetsuppgifter som distraherar dig medan du arbetar med en annan uppgift? Jag brukar fånga upp distraktionen genom att skriva ner den så att jag slipper fastna på sidospår eller stressa upp mig för att jag ska glömma bort denna. På så sätt kan jag enklare släppa det för en stund och ta tag i det senare när jag avsatt tid.

Lycka till nu med era nystrukturerade liv! 😊

 

Häng med – Följ oss på LinkedIn

Håll koll på när nya artiklar släpps och få tillgång till unikt innehåll!

Relaterade inlägg.

Kontakta oss

Vi svarar via e-post inom 24 timmar. Eller ring oss på 08-777 28 68.

Tack för ditt mail!

Vi svarar via e-post inom 24 timmar. Eller ring oss på 08-777 28 68.