Jockes 10 tips för vardagsbalans.

Hej allihopa! Jocke här. I dagens hektiska arbetsliv är det lätt att glömma bort vikten av balans. Här delar jag med mig av några personliga tips för hur jag skapar välmående i vardagen.

 1. Stäng av notiser 📴  
  Att ständigt vara uppkopplad kan vara påfrestande. Jag stänger av notiser på mail och Slack efter jobbet. Det skapar en tydlig gräns mellan jobb och fritid.
 2. Jobba på kontoret 🏢
  Jag har insett att jag har lättare att koppla av när jag separerar min fysiska arbetsplats från hemmet. Dessutom undviker jag frestelsen att öppna datorn när den bara ligger där på köksbordet.
 3. Prioritera återhämtning🌲
  Att jobba hårt under korta perioder gör att jag känner mig produktiv, men jag ser alltid till att planera in tid för återhämtning. Punkt 4-7 är exempel på hur jag återhämtar mig.
 4. Utveckla intressen utanför jobbet 🎾
  Att ha intressen utanför jobbet ger mitt sinne något annat att fokusera på. Mitt liv och mående blir inte heller lika kopplat till jobbet.
 5. Egentid 🕑
  Jag avsätter tid i kalendern för personlig utveckling och håller den tiden helig.
 6. Skapa roliga stunder under veckan 🎉
  Jag strävar efter att inte bara ”leva för helgen”  utan siktar på att hitta balans och hitta på roliga saker även på vardagskvällar.
 7. Unna dig långhelger 🍁
  Jag brukar ta en långhelg här och där under våren eller hösten. Det hjälper mig att zooma ut och ladda om batterierna.
 8. Fysisk aktivitet 🚶
  Fysisk träning behöver inte innebära att du tar ut dig helt. Vardagsmotionen så som en lugn promenad eller en lättare joggingrunda räcker gott och väl för att bidra till mitt välbefinnande.
 9. Skriv ned kvällstankar ✍
  Om jag får idéer eller tankar sent på kvällen skriver jag ned dem på ett papper. Det hjälper mig att rensa sinnet och jag får en bättre sömn.
 10.   Känn efter 💙
  Stanna upp och känn efter hur du mår. Det finns självskattningstest för stress (t ex KEDS), men balans handlar betydligt mer om känsla och mående än vad som fångas upp av poäng på standardiserade frågor.

Hoppas mina tips är användbara. Balans i livet är inte något som bara sker, det kräver medvetna val och lite planering. Självledarskap, med andra ord. 🌟📅

Relaterade inlägg.

Kontakta oss

Vi svarar via e-post inom 24 timmar. Eller ring oss på 08-777 28 68.

Tack för ditt mail!

Vi svarar via e-post inom 24 timmar. Eller ring oss på 08-777 28 68.