3 tips för digital gemenskap.

Postat i #företagskultur.

Corona-krisen har som bekant gjort att många kontor har tömts på människor. När vi med distansarbete riskerar att få bättre connection till våra grannar än våra kollegor är det dags att hitta nya sätt att skapa gemenskap på arbetsplatsen. Här kommer tre saker vi gjort för att behålla och utveckla gemenskapen under denna digitala Corona-era.

1. Uppåtpuffar

Den tredje fredagen i månaden skickar vi ut ett formulär i Google form som innehåller en enda uppmaning: ge en komplimang till en kollega!

På eftermiddagen sammanställs sen alla uppåtpuffar anonymt i punktform och skickas ut i vår interna chattkanal på Slack. När vi alla jobbar på eget håll blir det extra viktigt att vi uppmärksammar varandra med pepp och komplimanger. Här är ett urval:

  • Johan – en fantastisk och prestigelös lagspelare som alltid ställer upp. Underbar även med att han tar initiativ till frukost och fika
  • Camilla, du är en grym inspiration som du kämpar på och är ett stöd till alla trots graviditet och allt. Stjärna!
  • Juliana, imponerande hur snabbt du kommit in i allting, känns som att du jobbat ett år snarare än 2-3 månader. Riktigt kul att du joinat oss!
  • Niklas bananbröd! Wow, det uppskattas! ??

2. Digital tävling

Vi gillar ju lekar och att tävla så nu när vi inte kan ses får vi hitta på andra sätt för att mätta vår lekhunger! Med inspiration från Gustaf och MalinsTeamtävlingstajm” har vi skapat vår egen interna digitala tävling som utspelar sig på Zoom. Med Anton och Mimmi som lekledare delas alla in i lag som går igenom olika deltävlingar där alla verktyg (google mm.) är tillåtna för att samla ihop flest poäng och därmed utses till “digital mästare”. Här kommer några exempel på tävlingar vi kört:

Rita en AI-katt med Affine Layer (snyggast vinner).

Här kommer några av bidragen:

Rita AI-katt 1 Rita AI-katt 2

Rita Skriet i Excel på 10 min:

Rita Skriet i Excel

Inte imponerad? Tänk på att vi är redovisningsekonomer.

Gissa låtar:

Emojis 1

Emojis 2

Emojis 3

Emojis 4

Några andra moment:

  • Ta ett screenshot på en gul bil i google maps street view. SNABBAST VINNER!
  • Ta reda på temperaturen (just nu) där maken till USA:s 37:e presidents yngsta dotters makes farfars vice presidents äldsta dotter föddes
  • Hitta den dyraste boken på internet som går att köpa direkt i svenska kronor

3. Bildspelsfilm

Vi kan ju också passa på att tänka tillbaka på den avlägsna tiden pre-Corona och hur kul vi hade det då. Genom att göra ett enkelt bildspelsklipp med härlig musik kan vi återuppleva härliga minnen vi haft tillsammans. Någon gång kommer ju allt bli som vanligt och då kan vi se fram emot den känslan. Ett smakprov:

Häng med – Följ oss på LinkedIn

Håll koll på när nya artiklar släpps och få tillgång till unikt innehåll!

Relaterade inlägg.

Kontakta oss

Vi svarar via e-post inom 24 timmar. Eller ring oss på 08-777 28 68.

Tack för ditt mail!

Vi svarar via e-post inom 24 timmar. Eller ring oss på 08-777 28 68.