Trimero inifrån: Simona om företagskulturen.

Postat i #trimero-inifrån.

På Trimero lägger vi stor vikt vid att främja en företagskultur som bygger på gemenskap, frihet, självledarskap och personlig utveckling. För att ge dig en ärlig bild av hur företagskulturen ser ut hos oss så tog vi på oss intervjukepsen och ställde lite frågor till en av våra härliga kollegor, Simona.

p.s: Vi rekryterar! ?

Hej Simona, tack för att du ställer upp och berättar lite om din bild av vår företagskultur!

Hej hej! Inga problem, kul att få vara med!

Vi kör igång direkt, vad är viktigt för att du ska trivas på jobbet?

Kollegor, det är jätteviktigt! Att de är snälla, hjälpsamma och trevliga. Att man kan ha någon typ av relation utöver bara jobb. Det behöver inte vara så att man ska hänga på fritiden men mer att man kan prata om annat än jobb. Då tror jag man får en mer transparent och ärlig relation.

Vi pratar ofta om våra värderingar internt. Hur arbetar vi med att bygga transparens och ärlighet?

Vi har väldigt mycket gruppaktiviteter och vi har gjort det ända sedan vi bara var några stycken. Vi trycker mycket på sammanhållning och att göra saker tillsammans.

Vilken gruppaktivitet tycker du har varit bäst hittills?

Åh, jag tror det var seglingen! Det är en bra aktivitet för den kräver att man litar på varandra. Mitt lag hade en båt som inte var helt hundra. Min kollega Martin höll på att ramla i och vi ledde hela rundan ända tills Martin som då satt vid rodret krockade, haha!

Sen var Dubai vad jättekul också! Då åkte vi bland annat ut i öknen och åt middag och var dagen efter på ett jättehäftigt vattenland som hette Atlantis, åkte rutschkanor och sånt! Det fanns en del läskiga som vissa inte åkte men jag gjorde det! Jag är med i konferensgruppen så jag sitter nu och planerar nästa aktivitet, det är grymt kul!

Trimero i Dubai

Hur skulle du beskriva Trimeros företagskultur?

Väldigt varm och inbjudande! Man kan vara sig själv och vi har roligt. Det känns som att alla som är här är sig själva. Det är min upplevelse att folk är bekväma i sig själva och inte behöver vara på ett visst sätt för att passa in. Vi skojar på ett annat sätt och man är den man är på jobbet, det är jätteskönt!

Vad, i din åsikt, skiljer Trimeros företagskultur med tidigare företag du arbetat på?

När man kommer med idéer och förslag till förbättring så är det lättare att implementera dem. På andra ställen blir det ofta en hierarkisk process och det tar lång tid innan något händer. Sen att man kan vara sig själv och att vi har en bra relation är en viktig del av vår företagskultur. Vi har ju egentligen inga chefer här heller utan vi är kollegor. Det är självledarskap och alla bestämmer tillsammans. Alla leder tillsammans.

Vi söker engagerade kollegor

Är du ute efter en utvecklande tjänst och härlig gemenskap på arbetsplatsen? Vi söker dig!

Hur mycket “chefas” det här?

Alltså, här är ju alla sina egna chefer och utövar självledarskap och det är väldigt roligt! Sen kan man vara chef inom en viss process eller ett projekt, men det är ingen som säger åt mig vad jag ska göra utan jag tar eget ansvar och det finns ett förtroende för att jag gör det, till skillnad från en kontroll av att jag gör det. Det är mindre detaljstyrning, vilket bidrar till bättre gemenskap!

Hur upplever du att “chefen” är här i de fall någon behöver agera chef?

Ärlig och transparent! Man blir inte överraskad på månadsmötet utan man är med i loopen hela tiden. Jag känner mig väldigt trygg i ledarskapet vi har här.

Vad är självledarskap för dig?

För mig innebär det om att jag tar ansvar för mig själv, mina arbetsuppgifter och att mina kollegor mår bra.

Vad krävs det för typ av person för att lyckas med självledarskap?

Jag tror att man måste vara öppen och samarbetsvillig. Jag tror att de allra flesta hade gillat det här sättet att arbeta på men det kan vara en ovant om man kommer från en hierarkisk organisation.

Hur tycker du att självledarskapet skapar kulturen?

Alla får vara med och göra sitt och en del av kulturen är att man tar initiativ och drar med sig folk i det för att få saker att hända. Det gäller både arbetsrelaterade initiativ men även aktiviteter som bygger gemenskap och sammanhållning!

Kubb på Martins landställe

Hur definieras framgång på Trimero?

Jag tror att alla skulle säga lite olika saker. Men när vårt sätt att jobba på fungerar och när alla tar sitt ansvar, när alla utöver självledarskap och trivs på jobbet så är det framgång tycker jag.

Känner du dig hörd när det kommer till beslutsfattande och riktningen för organisationen?

Ja absolut! Jag tror att så länge man säger till och ger sin åsikt på saker och ting så fungerar det jättebra. Om jag går och tänker på något eller inte håller med om något men inte säger något, då ligger det på mig och jag kan inte klaga senare.

Hur ser processen ut för beslut som påverkar hela organisationen?

När det gäller stora beslut som att byta lokaler eller så, då blir det mer tydliga chefsroller. Men i de flesta dagliga besluten så presenterar man en idé, kollar med de som berörs av idén och tar sedan beslutet.

Hur skulle du beskriva er företagskultur med 3 ord?

  • Rolig
  • Respektfull
  • Man kan vara sig själv

Hur tänker du kring prestige och prestigelöshet?

Det är en vanlig grej här, prestigelöshet alltså. Jag har aldrig varit med om att någon här tycker att den står över mig eller ser ner på mig. Har jag en fråga kan jag fråga vem som helst, även om jag själv tycker att frågan kanske är dum eller att jag borde veta svaret redan. Det är ingen som får en att känna sig liten utan alla hjälper varandra så gott de kan.

Vad skulle du säga om Trimero till någon som funderar på att byta jobb?

Jag brukar alltid säg så här, “Det finns en vibe och känsla här som man måste komma hit för att uppleva. Men när man väl varit här så är det svårt att lämna företaget.”

Vill du utvecklas i rätt takt och inom rätt områden?

Vi söker härliga kollegor att utöka vårt redan underbara team av redovisningskonsulter!

Häng med – Följ oss på LinkedIn

Håll koll på när nya artiklar släpps och få tillgång till unikt innehåll!

Relaterade inlägg.

Kontakta oss

Vi svarar via e-post inom 24 timmar. Eller ring oss på 08-777 28 68.

Tack för ditt mail!

Vi svarar via e-post inom 24 timmar. Eller ring oss på 08-777 28 68.