Trimero inifrån: Niklas om att vara ny på Trimero.

Postat i #trimero-inifrån.

På Trimero vet vi att våra medarbetare är vår absolut värdefullaste resurs. Det är därför viktigt för oss att se till att nyanställda får en så pass bra start som möjligt, både i sitt arbete och i vår härliga gemenskap. Vi har pratat med Niklas om hur det gick till när han sökte jobb hos oss och hur hans första tid på Trimero var.

p.s: Vi rekryterar! ?

Hej Niklas, vad kul att du är med och delar med dig av din story!

Tjena! Det är lugnt, jag hjälper gärna till!

Vi börjar från början! Vad fick dig att välja Trimero över andra liknande företag när du sökte nytt jobb?

Jag kollade runt på lite olika företag och just då var det viktigt för mig att ha nära till jobbet. Trimero låg väldigt bra till så det var en av anledningarna till att jag började titta närmare på dem. Sen tittade jag på deras Instagram-konto och jag gillade att det jag såg där. Det var inte bara arbetsrelaterat utan det fanns bilder från olika aktiviteter och jag kunde se att de firade framgångar, både stora som små.

Var du inne på andra företags hemsidor och Instagram-konton?

Jag vet inte om det bara var tur att jag upptäckte Trimero ganska snabbt. För jag kände nästan direkt efter att jag kollat på deras sidor att “äh, men jag söker och får se vad som händer.”

Du hittade rätt direkt?

Haha ja, det kanske är konstigt, jag vet inte. Men så vad det för mig i alla fall!

Vad var det första du lade märke till när du träffade dina kollegor för första gången?

Det var nog att alla var trevliga direkt och att jag kände mig välkommen på en gång. Man fick ett bra intryck av alla!

Berätta om första gången du träffade alla

Första gången jag träffade alla var när jag kom in här på kontoret och fick ett bra bemötande direkt. Sen vart jag direkt medbjuden på en liten after work och då fick jag ju träffa alla på riktigt om man säger. Vi gick på karaoke och då satt man där lite ny och kände av läget och så.

Gick du upp på scen och sjöng?

Ja man var ju tvungen haha, eller nej tvungen var jag absolut inte men jag kände mig ändå trygg så pass tidigt i gruppen att det inte alls kändes läskigt att gå upp… det är ju är ett bra betyg för att man kände sig välkommen.

Hur kändes tiden mellan att du skrev på tills dagen du började?

Nej, men jag var bara förväntansfull eftersom intrycket jag fick från början var att det här kommer bli skitkul! Det blev det ju också så jag är jätteglad att det blev som det blev! Jag kände väl att saker jag saknat på tidigare platser, de fanns här.

Är du sugen på nya utmaningar?

Vi letar efter dig som vill arbeta som redovisningskonsult i en öppen, fri och utvecklande miljö.

Vad hände mellan att du skrev på och att du började?

Jag gick med i deras innebandylag. Jag nämnde under min intervju att jag spelade innebandy och då fick jag frågan direkt om jag ville vara med och köra med deras lag. Sen fick jag frågan om att vara med på Tough Viking direkt när jag skrivit på anställningsavtalet . Det kändes verkligen som att man fick vara med i gänget på en gång. Jag tänkte bara “shit, vad välkomnande och kul att man får vara med från början”. De grejerna gjorde att det inte alls kändes nervöst när jag skulle börja jobba sen. Alla här har ju sagt att det känns som att jag jobbat här längre än vad jag har och jag tror det är just för att jag var med så tidigt på alla saker runt omkring arbetet. Fokuset första dagen var inte att “nu ska jag lära känna alla”, utan jag var redo att börja jobba typ direkt.

Var det några andra aktiviteter som hände innan du började?

Ja men det var några innebandymatcher och sen var det sommarfesten. Då åkte vi först el-sparkcyklar i samlad trupp till Gamla Stan och åt en lunch tillsammans. Vi gjorde lite olika aktiviteter och körde uppdrag i Gamla Stan. Det blev en sen kväll med massa härlig teambuilding. Sen efter första arbetsdagen så drog vi ut och seglade och tävlade med varandra i en segling till Fjäderholmarna. Sen käkade vi middag och hade det trevligt ihop!

Kommer du ihåg hur din första arbetsdag såg ut?

Det var ju mest att starta upp allting. Jag började med att sitta med Jocke och gå igenom hur alla verktyg, program och rutiner fungerade. Det var bra så man slapp sitta och se ut som ett frågetecken de första timmarna bara för att man inte vet vart allt är. Sen fick jag smygstarta med lite lättare arbetsuppgifter. Den första tiden gick väldigt fort och jag kände att jag kom in i det rätt snabbt. Det var rätt smidigt, bra verktyg och bra processer så jag behövde inte lägga så mycket tid på att lära mig krångliga system.

Vilka förväntningar hade du när du började?

Alltså jag hade ju lärt känna alla innan så förväntningarna var ju att det skulle vara bra arbetsprocesser och sådär och de förväntningarna uppfylldes. Sen hoppades jag att få jobba med lite roliga kunder och det fick jag, plus att jag fick vara med och starta upp nya kunder. Att få vara med och bygga relationen med kunden från början, det är extra roligt!

Vad är det bästa med att arbeta på Trimero?

Jag tycker det bästa är att vi har roligt. Även om man har mycket jobb så känns det som att man vet att det inte gör något, för man lyfts av alla som är här hela tiden och behöver man hjälp så är den aldrig långt bort. Man bara hugger närmsta person och alla är hjälpsamma. Det viktigaste är att vi har roligt och att vi gillar det vi håller på med.

Hur skulle du sälja in Trimero till någon som söker ett nytt jobb?

Jag skulle säga att vi är duktiga på det vi håller på med, att vi levererar bra till våra kunder och att det finns många möjligheter att växa här. Man får göra mycket mer än bara jobba med redovisning om man vill det, det tror jag är ganska ovanligt. Det finns också mycket aktiviteter utanför jobbet. Innebandy, träningsgruppen och sånt. Sen är det fritt att starta egna initiativ och ta med folk och göra saker. Den möjligheten finns kanske överallt, men här gör folk det så det blir väldigt roligt både på och utanför jobbet.

Vill du bli en av oss?

Utvecklas som redovisningskonsult och som person i en härlig miljö med fantastiska arbetskollegor!

Häng med – Följ oss på LinkedIn

Håll koll på när nya artiklar släpps och få tillgång till unikt innehåll!

Relaterade inlägg.

Kontakta oss

Vi svarar via e-post inom 24 timmar. Eller ring oss på 08-777 28 68.

Tack för ditt mail!

Vi svarar via e-post inom 24 timmar. Eller ring oss på 08-777 28 68.