Trimero inifrån: Camilla om att hitta en bra balans.

Postat i Trimero inifrån.

Att må bra på jobbet är något vi värdesätter högt på Trimero. För att uppnå detta så försöker vi se till att alla, oavsett livssituation, kan hitta en bra balans mellan arbete och privatliv. Vi har pratat med Camilla om hur hon ser på personliga utvecklingsmöjligheter, semesterplanering och allmänt välmående som anställd på Trimero.

p.s: Vi rekryterar! ?

Hej Camilla, tack för att du vill vara med!

Hej! Självklart, jag ställer gärna upp!

Hur upplever du att dina personliga ambitioner kan kombineras med ditt arbete på Trimero?

Min ambition är att kunna utföra mitt jobb så bra som möjligt samtidigt som jag vill ha tid för min familj. Överlag så är det väldigt flexibelt vilket underlättar mitt liv väldigt mycket. Att jag kan lämna och hämta på förskolan för jag inte behöver stämpla in klockan 8 och gå klockan 17, utan jag kan anpassa de tider jag jobbar så att det funkar med livet utanför. Jag är hellre tidigt på jobbet och går hem lite tidigare.

Ser du någon typ av livssituation en person kan befinna sig i där Trimero som arbetsgivare skulle vara idealisk?

Med tanke på flexibiliteten så kan man ju kombinera ett familjeliv med Trimero som arbetsgivare. Du kan ju också ha ett liv utan familj och barn och då är Trimero som arbetsgivare också perfekt för att det är en väldigt rolig arbetsplats där det händer mycket och man gör mycket tillsammans. Jag tror inte Trimero är för en specifik livssituation utan jag tycker det är väldigt brett och skulle funka för alla på olika sätt.

Har du haft någon större förändring i livet där det har varit en fördel att vara här jämfört med tidigare arbetsplatser?

För mig är det att min personliga utveckling går i den takt jag känner att jag vill att den ska gå i. Det kan vara svårt på ett större företag. Jag bestämmer ju själv vilket område jag vill utvecklas inom i samråd med mina kollegor, vilket betyder att det inte är någon annan som säger att jag inte får göra en speciell sak för att jag inte har den titeln. Det är mer frihet. Jag kan skapa en roll som passar med mitt övriga liv.

Hur flexibla är Trimero som arbetsgivare när det kommer till möjligheter att planera sin egna arbetstid?

100% flexibla!

Vad är din övergripande känsla kring att förändringar skulle ske i ditt privatliv med ditt arbete i åtanke?

Vi är flera stycken på varje kund vilket gör att man alltid har backup. Som ett exempel så hade vi ett sjukdomsfall inom familjen vid årsskiftet vilket innebar att jag akut behövde resa till ett annat land för att hantera situationen. Jag hade precis själv varit på semester men det var inga problem att lösa det med arbetet. Det var ingen som ifrågasatte varför jag behövde åka och jag känner att jag verkligen fick det stöd och den hjälp jag behövde från mina kollegor för att kunna hantera situationen på ett bra sätt. Det underlättade extremt mycket!

Vill du bli en av oss?

Vi letar efter duktiga redovisningskonsulter som vill utvecklas i en riktning de själva uppskattar. Tillsammans växer vi!

Hur skulle du beskriva Trimero med 3 ord?

  • Glädje
  • Ambition
  • Gemenskap

Hur fungerar det med semester och semesterplanering?

Jag planerar min semester utifrån när jag vill ha semester och ser till att ordna så att mina uppdrag fungerar trots att jag är borta. Jag behöver inte ansöka om semester utan jag pratar med mina kollegor och planerar arbetet så att allting fungerar som det ska. Det finns ett förtroende för att jag löser det på ett bra sätt.

Känner du att det finns en hets kring att inte vara borta och jobba mer eller mindre?

Nej jag tycker inte det. Jag tänker aldrig på att hur mycket andra jobbar utan det handlar om eget ansvar. Det finns ett förtroende för att jag levererar det jag ska. Det är ingen som strävar efter att jobba mest, det är ingen tävling på det sättet utan alla är måna om att göra ett bra jobb och litar på varandra.

Vad gör ni på Trimero för att främja välmående?

Jag känner att vår gemenskap skapar en trygghet gentemot varandra. Det känns mer som att vi är familj och vänner snarare än “bara” kollegor. Det gör att vi kan vara oss själva och inte behöver låtsas som att allt är bra, även om det inte är det. På det sättet kan vi skapa mer äkta relationer och främjar varandras välmående.

Vi pratar ofta om beläggning för att vi inte ska ha för mycket att göra. Jag upplever att det inte finns någon prestige här i att jobba flest timmar, utan vi strävar alltid efter balans. Jag tror att det kan vara så på andra arbetsplatser att det finns en press att jobba mycket.

Det flexibla schemat gör att var och en kan styra sin arbetstid så att det passar med sitt övriga liv.
Vi gör många sportaktiviteter tillsammans. Framförallt för att det är kul, men det är klart att vi mår bättre av det också. Till exempel har vi en löpargrupp, onsdagsträningar på gym, haft yoga på kontoret, deltagit i tough viking, spelat padel, badminton, mm.

Kan du komma på ett exempel när en kollega visat omtanke för dig?

Jag hade haft en tuff höst på jobbet och det var privata saker som gjorde att det var mycket samtidigt. Det kändes som att tiden inte gick ihop. Det var då en kollega som märkte på mig att allt inte var som vanligt och jag kände att han verkligen brydde sig. Jag tycker att vi är väldigt bra på att se varandra och sträcka fram en hjälpande hand och verkligen försöka hjälpa till om någon har det svårt. Det känns som att vi bryr oss om varandra som människor, inte bara som kollegor.

Kan du komma på ett exempel när du visat omtanke för en kollega?

Jag märkte på en kollega att hon hade mycket att göra. Jag valde därför att hantera uppgifter som egentligen låg på henne och berättade för henne att det var färdigt så att hon kunde fokusera på annat.

Vad gör du för att skapa en bra stämning på kontoret?

Jag försöker komma in med energi på morgonen och upplever att andra gör det också. Då känns det som att det smittar av sig till varandra.

Jag är ofta med och anordnar aktiviteter tillsammans med andra kollegor. Bland annat har jag styrt upp bowling, shuffleboard, escaperoom, vinprovning, temakvällar på kontoret, konferensen i Rom, inflyttningsfest och kundmingel.

Alltid kul att hitta på saker tillsammans!

Är du sugen på nya utmaningar?

Vi lägger stor vikt vid gemenskap och att främja en god arbetsplats där alla känner sig välkomna och fria.

Häng med – Följ oss på LinkedIn

Håll koll på när nya artiklar släpps och få tillgång till unikt innehåll!

Relaterade inlägg.

Kontakta oss

Vi svarar via e-post inom 24 timmar. Eller ring oss på 08-777 28 68.

Tack för ditt mail!

Vi svarar via e-post inom 24 timmar. Eller ring oss på 08-777 28 68.